Yıl sonu yaklaşırken kuruyemiş fiyatlarına da zam gelmeye devam ediyor. Zirai don felaketi, kuraklık ve yeni yıla sayılı günler kalması nedeniyle kuruyemiş fiyatları 2 kat zamlanıyor.
2025’te pek çok kuruyemiş ürününde üretimin gerilediğini ifade eden kuruyemiş satıcıları, Malatya’da kayısı üretimindeki rekolte kaybı yüzünden fiyatların yükseldiğini söyledi.
Sözcü’nün haberine göre, kuruyemişçiler bu yıl üretimin fazlasıyla düştüğünü, 2024’te 900 liraya satılan kayısının şu an 1.800 liraya kadar yükseldiğini söyledi.
Zirai donun yanında, yaklaşan yıl başı nedeniyle, kuruyemiş talebi artarken, özellikle hediye sepetleri ve yılbaşı sofraları için alışveriş yapılması da piyasanın hareketlenmesine ve fiyatların artmasına neden oldu.

FİYATI EN ÇOK ARTAN ÜRÜN BELLİ OLDU
NTV’nin haberine göre, gün kurusu kayısı fiyatı en çok artan ürün olurken, 2024’te 900 liradan alıcı bulan bu ürünün kilogramının şu an 1.800 liraya kadar yükseldiği belirtildi. Zirai don nedeniyle ürün üretimi yüzde 10’da kalırken, bu durum fiyatların artmasına yol açtı.
Antep fıstığı ise zamdan etkilenen diğer ürünlerden olurken, iç Antep fıstığının kilogramı 3 bin 600 liraya ve kabuklu Antep fıstığının kilosu ise 2 bin lira kadar yükseldi. Ayrıca, Siirt fıstığı ise 1.800 liradan alıcı buluyor.
Öte yandan, fındık fiyatları da artarken, fiyatların kalitesine göre farklılık gösterdiği ve ortalama 1.800 ila 2 bin 300 lira arasında değiştiği kaydedildi.


