Danıştay 12. Dairesi, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı görev alan çalışanların ek özel hizmet tazminatından yararlandığı günlerde kontrol hizmetleri ek ödemesinin kesilmesine yönelik düzenleyi iptal etti.
Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikasından (Toç Bir-Sen) konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, bakanlık çalışanlarının ek özel hizmet (arazi) tazminatı aldığı günlerde kontrol hizmetleri ek ödemesinin kesilmesini öngören değişikliğin iptali için 7 Nisan 2023 tarihinde Danıştay 12. Dairesi nezdinde dava açıldı.
Söz konusu dosyayı mercek altına alan Danıştay 12. Dairesi, bakanlığın bahse konu yazısındaki “Ek özel hizmet (arazi) tazminatından yararlanılan günler için kontrol hizmetleri ek ödemesinin yapılmamasına” ilişkin ibareyi iptal etti.

PERSONELE İKİ ÖDEME BİRDEN
Buna göre bakanlık çalışanları, bundan sonra arazi tazminatından yararlandığı günlerde kontrol hizmetleri ek ödemesini de aynı anda alabilecek.
Danıştay’ın verdiği bu karar, bakanlık personelinin yüzünü güldürürken, çalışanların iki ödemeyi aynı anda almasıyla ekonomik bakımdan rahat bir nefes alacağı öngörülüyor. Bunun yanı sıra, benzer bir kararın diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel için de alınması bekleniyor.


